Špíz s vepřovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřové maso libové
  • 5 g Sůl
  • 15 g Cukr krupice
  • 30 g Zázvor mletý
  • 20 ml Olej olivový
  • 60 ml Omáčka sójová
  • 60 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 1 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 592 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 488 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 106.5 mg
  • Draslík 137.4 mg
  • Vláknina 2725 mg
  • Vitamín A 2725 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3796.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řízky osušíme a naklepeme. Podélně rozkrojíme na 2 cm široké proužky. Cibuli a zázvor oloupeme, obojí nastrouháme na velmi jemném struhadle a přidáme k masu. Vše dobře promícháme s cukrem, sójovou omáčkou a arašídovým olejem, přikryjeme a necháme 15 minut při pokojové teplotě marinovat.

  • 2

    Předehřejeme elektrický gril, nebo gril na dřevěné uhlí. Proužky řízků vyndáme z marinády a necháme trochu okapat, marinádu zachytíme. Dřevěné špízy potřete olejem a zviněné proužky řízků na ně navlíkáme. Lehce osolíme a z každé strany 3-5 minuty dokřupava grilujeme, hojně potíráme marinádou. Úhledně urovnáme na talíře.

Komentáře k receptu