Kuřecí šašlik se švestkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 551 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 37 g
- Sodík 1047 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 113 mg
- Draslík 1021.7 mg
- Vláknina 12859.5 mg
- Vitamín A 12859.5 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.8 mg
- Vitamín E 4.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Řízky omyjeme a osušíme, nakrájíme na 3 cm velké kostičky. Osolíme a opepříme. Plátky slaniny rozpulíme napříč, do každé poloviny zabalíme i sušenou švestku. Dřevěné špízy potřeme troškou oleje, střídavě napichujeme kostičky řízku a švestku ve slanině. Cibuli oloupeme a nasekáme.
-
2
Rozehřejeme pánev a pak na ní ohřejeme zbývající olej. Špízy pečeme ze všech stran na středně velkém plameni 7-8 minut, přidáme nasekanou cibuli a necháme krátce podusit. Posypeme mletou paprikou, přilijeme vývar. Vmícháme kečup. Pikantně okořeníme octem, tabascem, solí a pepřem. Přikryjeme a necháme na slabém plameni 20 minut dusit. Servírujeme s rýží.