Kuřecí šašlik se švestkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 100 g Kečup
  • 600 g Kuřecí prsa
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 g Paprika mletá sladká
  • 80 ml Olej olivový
  • 200 ml Vývar slepičí
  • 5 ml Tabasco
  • 30 ml Ocet vinný červený
  • 1 ks Cibule
  • 16 ks Švestky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 551 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1047 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 113 mg
  • Draslík 1021.7 mg
  • Vláknina 12859.5 mg
  • Vitamín A 12859.5 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.8 mg
  • Vitamín E 4.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řízky omyjeme a osušíme, nakrájíme na 3 cm velké kostičky. Osolíme a opepříme. Plátky slaniny rozpulíme napříč, do každé poloviny zabalíme i sušenou švestku. Dřevěné špízy potřeme troškou oleje, střídavě napichujeme kostičky řízku a švestku ve slanině. Cibuli oloupeme a nasekáme.

  • 2

    Rozehřejeme pánev a pak na ní ohřejeme zbývající olej. Špízy pečeme ze všech stran na středně velkém plameni 7-8 minut, přidáme nasekanou cibuli a necháme krátce podusit. Posypeme mletou paprikou, přilijeme vývar. Vmícháme kečup. Pikantně okořeníme octem, tabascem, solí a pepřem. Přikryjeme a necháme na slabém plameni 20 minut dusit. Servírujeme s rýží.

Komentáře k receptu