Skopové maso na víně s rajčaty
Suroviny
- 60 g Cibule
- 80 g Rajčata
- 200 g Skopová plec
- 20 g Mouka polohrubá
- 30 g Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Pepř černý celý
- 1 stroužek Česnek
- 0.5 dl Víno bílé
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 579 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 40 g
- Sodík 217 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 695.5 mg
- Vláknina 24542.5 mg
- Vitamín A 24542.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.6 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na kolečka, rozebereme na kroužky a orestujeme na rozehřátém oleji v hlubokém rendlíku. Přidáme pokrájené osolené maso, rychle orestujeme, vsypeme koření, mletou papriku, promícháme, zalijeme třemi sběračkami vody a dusíme pod pokličkou. Občas promícháme a podle potřeby podlijeme vodou. Když je maso téměř měkké, vlijeme víno a mouku, kterou jsme promíchali v troše vody. Do směsi vmícháme rajčatový protlak, pokrájená rajčata, která jsme oloupali a zbavili semen, utřený česnek a směs dodusíme. Podle chuti můžeme přidat sůl a citronovou šťávu. Hned podáváme s rýží, nebo chlebem.