Skopové maso na víně s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 80 g Rajčata
  • 200 g Skopová plec
  • 20 g Mouka polohrubá
  • 30 g Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Pepř černý celý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.5 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 579 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 217 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 695.5 mg
  • Vláknina 24542.5 mg
  • Vitamín A 24542.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.6 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na kolečka, rozebereme na kroužky a orestujeme na rozehřátém oleji v hlubokém rendlíku. Přidáme pokrájené osolené maso, rychle orestujeme, vsypeme koření, mletou papriku, promícháme, zalijeme třemi sběračkami vody a dusíme pod pokličkou. Občas promícháme a podle potřeby podlijeme vodou. Když je maso téměř měkké, vlijeme víno a mouku, kterou jsme promíchali v troše vody. Do směsi vmícháme rajčatový protlak, pokrájená rajčata, která jsme oloupali a zbavili semen, utřený česnek a směs dodusíme. Podle chuti můžeme přidat sůl a citronovou šťávu. Hned podáváme s rýží, nebo chlebem.

Komentáře k receptu