Pečené telecí plátky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 206 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 11 g
- Sodík 259 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 83 mg
- Draslík 393.9 mg
- Vláknina 479 mg
- Vitamín A 479 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dva telecí plátky z kýty osolíme, opepříme a naklepeme. Na každý plátek položíme plátek šunky a sýra. Přesypeme jemně strouhaným křenem a zabalíme do alobalu, který jsme potřeli olejem. Vložíme na plech vyložený pečícím papírem a v troubě předehřáté na 150 °C pečeme dvacet minut, poté teplotu zvýšíme na 200 °C a pečeme, dokud maso není měkké. Podáváme s vařenými brambory.