Pečené telecí plátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 10 g Křen
  • 20 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 20 g Šunka dušená
  • 200 g Telecí kýta
  • 10 g Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 206 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 259 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 83 mg
  • Draslík 393.9 mg
  • Vláknina 479 mg
  • Vitamín A 479 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dva telecí plátky z kýty osolíme, opepříme a naklepeme. Na každý plátek položíme plátek šunky a sýra. Přesypeme jemně strouhaným křenem a zabalíme do alobalu, který jsme potřeli olejem. Vložíme na plech vyložený pečícím papírem a v troubě předehřáté na 150 °C pečeme dvacet minut, poté teplotu zvýšíme na 200 °C a pečeme, dokud maso není měkké. Podáváme s vařenými brambory.

Komentáře k receptu