Kněžský řízek v pikantní omáčce
Suroviny
- 120 g Cibule
- 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 5 g Tabasco
- 300 ml Hovězí vývar základní
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Hořčice
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 434 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 29 g
- Sodík 771 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 86.8 mg
- Draslík 588.8 mg
- Vláknina 2205.5 mg
- Vitamín A 2205.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Řízky osušíme a lehce naklepeme. Hořčici smícháme s olejem. Česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme, potřeme tím řízky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
-
2
Rozehřejeme pánev a pak na ní pořádně rozpálíme 2 lžíce oleje. Řízky obalíme v mouce a na každé straně smažíme asi 3 minuty, sundáme z pánve. Plátky cibule osmahneme na tuku po smažení řízků dozlatova. Přilijeme fond a necháme trochu vyvařit. Vmícháme smetanu a omáčku pikantně ochutíme solí, pepřem a tabascem. “Kněžské řízky" položíme do omáčky a krátce ohřejeme.