Řízek se šalotkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 380 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 16 g
- Sodík 587 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 129 mg
- Draslík 796.2 mg
- Vláknina 1467.5 mg
- Vitamín A 1467.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Řízky osušíme a lehce naklepeme. Osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Šalotku a česnek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Pánev rozehřejeme na silném plameni. Položíme na ní řízky a po každé straně smažíme 2-3 minuty. Vyndáme a v alobalu udržujeme teplé.
-
2
Na středně velkém plameni rozpustíme máslo. Podusíme na něm šalotky a česnek asi 5 minut. Přilijeme červené víno, koňak a necháme 5 minut vyvařit. Tymián omyjeme a osušíme, lístky otrháme. Omáčku ochutíme solí a pepřem. Nalijeme na řízky, posypeme lístky tymiánu a servírujeme.