Uzené maso pečené na divoko
Suroviny
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 600 g Vepřová uzená plec
- 20 g Cukr krupice
- 40 g Marmeláda rybízová
- 60 g Sádlo škvařené
- 200 ml Víno červené
- 150 ml Hovězí vývar základní
- 1 ks Karotka
- 5 ks Pepř černý celý
- 4 ks Nové koření celé
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Knedlík kynutý
- 0.5 ks Celer bulvový
- 1 špetka Tymián čerstvý
- 1 špetka Saturejka
- 2 špetka Majoránka
- 2 špetka Šalvěj čerstvá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 723 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 38 g
- Sodík 1501 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 107.8 mg
- Draslík 918.9 mg
- Vláknina 30672.7 mg
- Vitamín A 30672.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pekáčku rozpustíme sádlo, plátky masa na něj položíme, přidáme pokrájenou karotku, celer, okořeníme pepřem, novým kořením, bobkovým listem, tymiánem, saturejkou, majoránkou a šalvějí. Podlijeme trochou vývaru a pečeme 20 minut. Poté zasypeme moukou a pečeme dalších 30 minut. V průběhu pečení podle potřeby podléváme.
-
2
Cukr na pánvi zahříváme do hněda, zalijeme vínem a přimícháme do omáčky. Rybízovou marmeládu přidáme až nakonec.
-
3
Pekáček vyjmeme z trouby, vyndáme maso a omáčku propasírujeme přes sítko nebo rozmixujeme. Nezapomeneme vyndat bobkový list.
-
4
Maso s omáčkou rozdělíme na talíře a podáváme s houskovým knedlíkem.