Uzená kachní prsíčka s houbami a rukolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Rukola
  • 10 g Med včelí
  • 2 g Tresť pomerančová
  • 10 g Zázvor celý
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 200 g Kachní prsa
  • 150 g Hříbky čerstvé
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 2 polévková lžíce Ocet Sherry
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 4 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
  • 4 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 214 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 528 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 38.5 mg
  • Draslík 469.2 mg
  • Vláknina 2517 mg
  • Vitamín A 2517 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rukolu očistíme, omyjeme, otřepáním osušíme a odstraníme tuhé stonky. Rukolu vložíme do misky. Houby očistíme, otřeme a nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Připravíme zálivku: Smícháme hořčici s medem, octem, pomerančovou esencí a olejem. Zázvor oloupeme a nastrouháme do zálivky. Ochutíme solí a pepřem. Houby ihned pokapeme trochou zálivky.

  • 3

    Zbytek zálivky pečlivě smícháme s rukolou tak, aby pokrývala všechny lístky. Salát rozdělíme na talíře a obložíme houbami.

  • 4

    Uzená kachní prsíčka (pokojová teplota) nakrájíme na plátky, spolu s rukolou a houbami upravíme na talíře a podáváme s divokou rýží.

Komentáře k receptu