Uzená kachní prsíčka s houbami a rukolou
Suroviny
- 150 g Rukola
- 10 g Med včelí
- 2 g Tresť pomerančová
- 10 g Zázvor celý
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 200 g Kachní prsa
- 150 g Hříbky čerstvé
- 1 kávová lžička Hořčice
- 2 polévková lžíce Ocet Sherry
- 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
- 4 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
- 4 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 214 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 16 g
- Sodík 528 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 38.5 mg
- Draslík 469.2 mg
- Vláknina 2517 mg
- Vitamín A 2517 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rukolu očistíme, omyjeme, otřepáním osušíme a odstraníme tuhé stonky. Rukolu vložíme do misky. Houby očistíme, otřeme a nakrájíme na tenké plátky.
-
2
Připravíme zálivku: Smícháme hořčici s medem, octem, pomerančovou esencí a olejem. Zázvor oloupeme a nastrouháme do zálivky. Ochutíme solí a pepřem. Houby ihned pokapeme trochou zálivky.
-
3
Zbytek zálivky pečlivě smícháme s rukolou tak, aby pokrývala všechny lístky. Salát rozdělíme na talíře a obložíme houbami.
-
4
Uzená kachní prsíčka (pokojová teplota) nakrájíme na plátky, spolu s rukolou a houbami upravíme na talíře a podáváme s divokou rýží.