Kachní prsíčka plněná cibulí a jablky
Suroviny
- 500 g Cibule
- 150 g Jablka
- 40 g Máslo čerstvé
- 60 g Mrkev kořen
- 130 g Pórek
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 125 g Celer řapíkatý
- 10 g Šalvěj čerstvá
- 600 g Kachní prsa
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- 2 polévková lžíce Balsamico ocet
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 53 g
- Sodík 608 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 129.3 mg
- Draslík 810.7 mg
- Vláknina 11425.5 mg
- Vitamín A 11425.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kachní prsíčka omyjeme, osušíme a nožem v nich vytvoříme kapsy. Pórek, celer a mrkev očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Osolíme a opepříme. Směsí napiníme prsíčka a otvor uzavřeme párátkem.
-
2
Troubu předehřejeme na 200 °C. Prsíčka osmažíme v oleji a na mírném ohni dusíme asi 10 minut. Vyjmeme je a vložíme do nákypové formy kůží nahoru.
-
3
Kachní prsíčka pečeme v troubě asi 20 minut dozlatova. Cibuli oloupeme a rozkrojíme na čtvrtky. Na pánvi rozehřejeme máslo a cibuli necháme zesklovatět. Posypeme ji cukrem, necháme zkaramelizovat a vmícháme ocet.
-
4
Jablka omyjeme, rozpůlíme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na dílky. Přidáme je k cibuli a dusíme 5 minut. Okořeníme a přisypeme nasekanou šalvěj. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s dušenými jablky s cibulí.
-
5