Bažant s jablky a kaštanovým pyré

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jablka
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Slanina vepřová
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 250 g Kaštanové pyré
  • 125 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 250 ml Vývar slepičí
  • 225 ml Víno jablečné
  • 2 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
  • 1 kg Bažant obecný
  • 4 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 972 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 1007 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 222.6 mg
  • Draslík 809.1 mg
  • Vláknina 10412.5 mg
  • Vitamín A 10412.5 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 45.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, jádřince vykrojíme, dužinu nakrájíme

  • 2

    na dílky a podusíme na másle. Nesmí však příliš změknout!

  • 3

    Bažanta omyjeme, osušíme, na povrchu i zevnitř potřeme solí. Prsíčka obložíme plátky slaniny a převážeme kuchyňskou nití. Bažanta osmažíme v oleji a pod pokličkou dusíme asi 60 minut. Občas přilijeme trochu vývaru.

  • 4

    Bažanta vyjmeme, kuchyňskou nit odstraníme, maso naporcujeme a uložíme do tepla. Ve vypečené šťávě postupně prohřejeme kaštanové pyré a jablka na ozdobení bažanta.

  • 5

    V pekáči povaříme jablečné víno a zahustíme škrobem. Ochutíme smetanou, solí a pepřem. Bažanta zalijeme omáčkou a podáváme s kaštanovým pyré a jablky.

Komentáře k receptu