Flambovaná husa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 225 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 300 g Jablka
  • 700 g Kompot višňový
  • 10 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 3000 g Husa domácí
  • 850 ml Voda pitná
  • 8 cl Slivovice
  • 3 polévková lžíce Kompot jablečný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1503 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 126 g
  • Sodík 769 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 300 mg
  • Draslík 1289 mg
  • Vláknina 3296.5 mg
  • Vitamín A 3296.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Husu kuchyňsky upravíme, osolíme a opepříme. Jablka omyjeme, vykrojíme jádřince a dužinu rozčtvrtíme. Do husy dáme jablka a polovinu višňového kompotu, otvor uzavřeme párátky. Husu propíchneme pod stehny, uložíme do pekáče břichem dolů a zalijeme 250 ml vařící vody.

  • 2

    Pekáč vložíme do studené trouby a husu pečeme při 200 °C asi 3 hodiny. Po 45 minutách ji obrátíme. Průběžně poléváme vypečenou šťávou a celkem asi 400 ml vody. Jakmile je husa měkká, potřeme ji trochou slané vody a dopečeme při 250 °C dokřupava.

  • 3

    Husu flambujeme polovinou slivovice. Šťávu přecedíme, slijeme tuk a dolijeme vodou na 400 ml tekutiny. Přidáme zbývající višně, slivovici, jablečný kompot, upečená jablka s višněmi a prohřejeme.

Komentáře k receptu