Flambovaná husa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1503 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 126 g
- Sodík 769 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 300 mg
- Draslík 1289 mg
- Vláknina 3296.5 mg
- Vitamín A 3296.5 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Husu kuchyňsky upravíme, osolíme a opepříme. Jablka omyjeme, vykrojíme jádřince a dužinu rozčtvrtíme. Do husy dáme jablka a polovinu višňového kompotu, otvor uzavřeme párátky. Husu propíchneme pod stehny, uložíme do pekáče břichem dolů a zalijeme 250 ml vařící vody.
-
2
Pekáč vložíme do studené trouby a husu pečeme při 200 °C asi 3 hodiny. Po 45 minutách ji obrátíme. Průběžně poléváme vypečenou šťávou a celkem asi 400 ml vody. Jakmile je husa měkká, potřeme ji trochou slané vody a dopečeme při 250 °C dokřupava.
-
3
Husu flambujeme polovinou slivovice. Šťávu přecedíme, slijeme tuk a dolijeme vodou na 400 ml tekutiny. Přidáme zbývající višně, slivovici, jablečný kompot, upečená jablka s višněmi a prohřejeme.