Petrohradský bažant

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Hrozinky
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Ořechy vlašské
  • 5 g Sůl
  • 5 g Šalvěj čerstvá
  • 75 ml Vývar drůbeží
  • 150 ml Pomerančová šťáva
  • 500 ml Čaj zelený
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 kg Bažant obecný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1044 kcal
  • Sacharidy 114 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 656 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 114 g
  • Cholesterol 189.5 mg
  • Draslík 1674.3 mg
  • Vláknina 13222.5 mg
  • Vitamín A 13222.5 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 160°C. Bažanta omyjeme, osušíme a vložíme do menšího hrnce. Přidáme vlašské ořechy, rozinky, máslo, pomerančovou šťávu a tolik zeleného čaje, aby byl bažant téměř ponořený.

  • 2

    Důkladně osolíme a pod pokličkou pečeme v troubě při 160°C asi 45-60 minut. Vypečenou šťávu přecedíme.

  • 3

    Bažanta vyjmeme, naporcujeme a upravíme na talíř s rozinkami a ořechy. Šťávu zalijeme masovým vývarem a vaříme, dokud se objem tekutiny nezmenší na polovinu. Bažanta polijeme omáčkou, ozdobíme lístky šalvěje, dílky pomeranče a podáváme.

Komentáře k receptu