Koroptev na olivách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1424 mg
- Bílkoviny 72 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 151.1 mg
- Vláknina 5977.5 mg
- Vitamín A 5977.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Koroptve omyjeme, osušíme a zevnitř potřeme solí a pepřem. Šalvěj omyjeme, lístky otrháme a vložíme do břišní dutiny koroptví.
-
2
Koroptve po povrchu osolíme, obalíme plátky šunky převážeme kuchyňskou nití.
-
3
Olej rozehřejeme a koroptve ze všech stran osmažíme dozlatova. Přilijeme víno.
-
4
Játra z koroptví omyjeme, nadrobno nasekáme a s olivami přidáme k masu. Přilijeme vývar a dusíme asi 30 minut doměkka.