Bažantí polévka se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 235 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 50 g Hrášek
  • 30 g Kapusta hlávková
  • 150 g Kapusta růžičková
  • 150 g Mrkev kořen
  • 100 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 80 g Paprika červená
  • 150 g Petržel kořen
  • 1 kg Bažant obecný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 544 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 110 g
  • Sodík 610 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 177.5 mg
  • Draslík 1051.3 mg
  • Vláknina 12842.5 mg
  • Vitamín A 12842.5 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 108.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bažanta omyjeme a vaříme ve 2 litrech osolené vody bez pokličky asi 30 minut. Mezitím očistíme mrkev, petržel, růžičkovou kapustu a kapustu, omyjeme a nadrobno nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Připravenou zeleninu nasypeme do polévky, vaříme na mírném ohni 3 hodiny.

  • 2

    Maso vyjmeme, necháme okapat. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriku rozpůlíme, odstraníme stopku a semínka, dužinu omyjeme a nakrájíme na nudličky.

  • 3

    Vychladlé maso vykostíme, nakrájíme na kousky. Polévku scedíme a necháme přejít varem. Přidáme maso, rajčata, papriku, mražený hrášek a vaříme 3 minuty. Polévku ozdobíme petrželkou.

Komentáře k receptu