Bažantí polévka se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 544 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 110 g
- Sodík 610 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 177.5 mg
- Draslík 1051.3 mg
- Vláknina 12842.5 mg
- Vitamín A 12842.5 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 108.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bažanta omyjeme a vaříme ve 2 litrech osolené vody bez pokličky asi 30 minut. Mezitím očistíme mrkev, petržel, růžičkovou kapustu a kapustu, omyjeme a nadrobno nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Připravenou zeleninu nasypeme do polévky, vaříme na mírném ohni 3 hodiny.
-
2
Maso vyjmeme, necháme okapat. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky. Papriku rozpůlíme, odstraníme stopku a semínka, dužinu omyjeme a nakrájíme na nudličky.
-
3
Vychladlé maso vykostíme, nakrájíme na kousky. Polévku scedíme a necháme přejít varem. Přidáme maso, rajčata, papriku, mražený hrášek a vaříme 3 minuty. Polévku ozdobíme petrželkou.