Jelení závin s pórkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 781 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 43 g
- Sodík 929 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 179.7 mg
- Draslík 610.5 mg
- Vláknina 6705 mg
- Vitamín A 6705 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Listové těsto necháme rozmrazit. Troubu předehřejeme na 200 °C. Pórek očistíme, omyjeme, nakrájíme na kroužky. V hrnci rozehřejeme olej. Mleté maso a pórek osmažíme. Přilijeme vývar, necháme přejít varem, osolíme, opepříme, necháme vychladnout.
-
2
Sýr nakrájíme na kostičky a smícháme s vychladlým masem. Listové těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše na plát o velikosti asi 30 x 45 cm. Na těsto rovnoměrně rozdělíme náplň. Závin opatrně stočíme.
-
3
Přehyb a povrch závinu potřeme trochou mléka. Závin pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 35 minut.