Kančí kotlety s těstovinami
Suroviny
- 60 g Fíky čerstvé
- 5 g Sůl
- 20 g Petržel - nať
- 10 g Nové koření celé
- 10 g Jalovec
- 800 g Kančí pečeně
- 20 g Margarín
- 400 g Těstoviny Tagliatelle
- 250 g Houby nakládané
- 60 ml Olej olivový
- 50 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 500 ml Víno červené
- 125 ml Bujón houbový
- 4 stroužek Česnek
- 4 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1120 kcal
- Sacharidy 94 g
- Tuky 39 g
- Sodík 1052 mg
- Bílkoviny 72 g
- Uhlovodany 93 g
- Cholesterol 167.8 mg
- Draslík 1155 mg
- Vláknina 10780 mg
- Vitamín A 10780 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě do poloměkka.
-
2
Petrželku omyjeme, otřepáním osušíme a najemno nasekáme. Smícháme s olejem a kořením. Stroužky česneku oloupeme, vidličkou je trochu rozmačkáme a přidáme do směsi. Osolíme.
-
3
Maso potřeme směsí. Margarín rozehřejeme na pánvi a kotlety smažíme asi 8 minut. Neustále je potíráme marinádou. Zalijeme vínem a bujonem a necháme dalších 10 minut uležet.
-
4
Houby necháme okapat v cedníku a přidáme ke směsi. Maso vyjmeme a uložíme do tepla. Do omáčky vmícháme smetanu.
-
5
Těstoviny scedíme, upravíme s kotletami na talíře, ozdobíme dílky fíku a podáváme.