Zaječí hřbet v perníkové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 563 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 27 g
- Sodík 907 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 229.7 mg
- Draslík 1087.3 mg
- Vláknina 3403.3 mg
- Vitamín A 3403.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filet uvolníme od kosti. Kosti nasekáme na několik kousků, osmažíme se zeleninou a špekem na margarínu. Přilijeme vývar a vaříme, dokud se objem tekutiny nezmenší na polovinu.
-
2
Přidáme brusinkový kompot, červený vinný ocet, bobkový list a vaříme asi 5 minut. Fond propasírujeme, přidáme červené víno a opět vaříme, dokud se polovina tekutiny neodpaří. Vmícháme perník a máslo.
-
3
Filet opepříme a opékáme 4-5 minut. Osolíme, opepříme, přidáme k omáčce a na mírném ohni vaříme asi 5 minut.