Králičí filet s artyčokovou kaší

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Pažitka
  • 450 g Artyčoky
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř bílý
  • 80 g Šalotka
  • 180 g Rajčata
  • 600 g Králičí maso
  • 30 g Strouhanka
  • 30 ml Balsamico ocet
  • 80 ml Olej z vlašských ořechů
  • 1.71 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 488 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 709 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 85.5 mg
  • Draslík 1117.3 mg
  • Vláknina 14501 mg
  • Vitamín A 14501 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Artyčoky necháme okapat a v mixéru je rozšleháme s polovinou ořechového oleje, trochou citronové šťávy, solí a pepřem.

  • 2

    Šalotky oloupeme a najemno nasekáme. Rajčata omyjeme, stopku a semínka odstraníme, dužinu nakrájíme na kousky. Pažitku omyjeme a otřepáním osušíme.

  • 3

    Zbývající ořechový olej smícháme s octem, solí a pepřem na zálivku. Přidáme šalotky, rajčata a pažitku. Králičí filety smažíme v oleji 5-6 minut. Osolíme je, opepříme, zabalíme do alobalu a necháme asi 5 minut uležet.

  • 4

    Artyčokovou kaši posypeme strouhankou a v troubě ji zapékáme pod grilem asi 2 minuty. Filety nakrájíme na plátky a upravíme s kaší na talíře. Ozdobíme směsí šalotky, rajčat a pažitky a podáváme.

Komentáře k receptu