Králičí filet s artyčokovou kaší
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 488 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 29 g
- Sodík 709 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 85.5 mg
- Draslík 1117.3 mg
- Vláknina 14501 mg
- Vitamín A 14501 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Artyčoky necháme okapat a v mixéru je rozšleháme s polovinou ořechového oleje, trochou citronové šťávy, solí a pepřem.
-
2
Šalotky oloupeme a najemno nasekáme. Rajčata omyjeme, stopku a semínka odstraníme, dužinu nakrájíme na kousky. Pažitku omyjeme a otřepáním osušíme.
-
3
Zbývající ořechový olej smícháme s octem, solí a pepřem na zálivku. Přidáme šalotky, rajčata a pažitku. Králičí filety smažíme v oleji 5-6 minut. Osolíme je, opepříme, zabalíme do alobalu a necháme asi 5 minut uležet.
-
4
Artyčokovou kaši posypeme strouhankou a v troubě ji zapékáme pod grilem asi 2 minuty. Filety nakrájíme na plátky a upravíme s kaší na talíře. Ozdobíme směsí šalotky, rajčat a pažitky a podáváme.