Pomazánka z jiker

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Kapří jikry
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Salát ledový
  • 4 plátek Chléb konzumní
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 0.5 dl Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 131 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 33 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 95.2 mg
  • Draslík 145.7 mg
  • Vláknina 1442 mg
  • Vitamín A 1442 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z plátků chleba odkrojíme kůrku, plátky namočíme do mléka, necháme nasáknout a potom vykapat na cedníku. V mixéru mixujeme jikry, přidáme namočený chléb a pokrájenou cibuli.

  • 2

    Do rozmixované pasty všleháme olej a citronovou šťávu. Na mělkou mísu poklademe listy ledového salátu a doprostřed navršíme pastu z jiker.

Komentáře k receptu