Hovězí játra po tyrolsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 390 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1342 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 284.1 mg
- Draslík 357.1 mg
- Vláknina 2263 mg
- Vitamín A 2263 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 5.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí játra očistíme, omyjeme, zbavíme žilek a blan a nakrájíme je na plátky. Plátky mírně naklepeme, okraje nařízneme, opepříme je a po obou stranách na tuku opečeme a vyjmeme.
-
2
Očištěnou cibuli a zeleninu nakrájíme na tenké plátky a osmažíme na tuku od opékání jater dorůžova. Přidáme omytý, na plátky nakrájený citron, hořčici a mírně zalijeme vodou.
-
3
Do základu vložíme játra, a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení játry občas zamícháme a přelijeme teplou vodou.
-
4
Téměř měkká játra vyjmeme do čistého kastrolu. Zeleninu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmažíme, zalijeme mlékem a vodou, rozmícháme a osolíme. Za občasného promíchání důkladně provaříme.
-
5
Před koncem varu přilijeme smetanu a omáčku přes hustý cedník procedíme na plátky jater.
-
6
Nakonec do omáčky přidáme slaninu, nakrájenou na kostičky a částečně roztavenou. Vše ještě krátce povaříme.