Srnčí játra s carpacciem z červené řepy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 500 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 38 g
- Sodík 568 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 152.8 mg
- Draslík 308.8 mg
- Vláknina 7447.5 mg
- Vitamín A 7447.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Carpaccio připravíme tak, že si červené řepy ve slané vodě (třetina dávky soli) uvaříme do poloměkka. Přecedíme je a necháme okapat, tekutinu zachytíme. Necháme částečně vychladnout a nakrájíme na tenké plátky a rozdělíme na talíře. Asi 100 g řepy dáme stranou.
-
2
Na octovou zálivku vložíme do mixéru zbytek červené řepy. Přilijeme asi 200 ml vývaru z řepy, trochu octa a olivového oleje, 2 lžíce dijonské hořčice a umixujeme krémovou zálivku. Ochutíme ji solí a pepřem (třetina dávky).
-
3
Kuchyňsky upravená játra nakrájíme na plátky. Poprášíme je trochou mouky a v horkém margarínu osmažíme dorůžova. Osolíme a opepříme. Carpaccio z červené řepy pokapeme octovou zálivkou a podáváme se smaženými játry.