Uzené maso pečené v mrkvi
Suroviny
- 600 g Vepřová uzená plec
- 60 g Máslo čerstvé
- 400 g Bramborová kaše
- 80 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 400 g Mrkev kořen
- 15 g Petržel kudrnka
- 5 ml Citronová šťáva
- 150 ml Hovězí vývar základní
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Kmín drcený
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 572 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 268 g
- Sodík 1789 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 119 mg
- Draslík 364 mg
- Vláknina 10803 mg
- Vitamín A 10803 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev očistíme, omyjeme a nastrouháme. Maso nakrájíme na čtyři stejné plátky, přidáme pepř, kmín, potřeme česnekem. Pekáček vymažeme máslem.
-
2
Do pekáčku vložíme strouhanou mrkev, zakapeme citronovou šťávou, posypeme posekanou petrželkou. Na mrkev položíme plátky masa a vše polijeme rozehřátým máslem. Pečeme 45 minut za občasného podlévání troškou vývaru.
-
3
Plátky masa položíme na talíře, přidáme mrkev, bramborovou kaši a ke každé porci lžíci nakládaného hrášku.