Uzené maso pečené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová uzená plec
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Brambory
  • 1 ks Karotka
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Kmín drcený
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 482 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 1384 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 108 mg
  • Draslík 611.1 mg
  • Vláknina 8625.5 mg
  • Vitamín A 8625.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory očistíme, omyjeme a celé vložíme do hrnce. Přidáme uzené vepřové maso vcelku, zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu a povaříme 10 minut. Scedíme, brambory nakrájíme na širší plátky, maso na čtyři porce.

  • 2

    Porce masa opepříme, okmínujeme, potřeme prolisovaným česnekem a vložíme do vymazaného pekáčku. Přidáme plátky brambor, kolečka karotky, plátky celeru a kolečka cibule. Podlijeme vodou, pokapeme rozpuštěným máslem a dáme zapéct. Pečeme 40 minut a podáváme.

Komentáře k receptu