Uzené maso pečené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 34 g
- Sodík 1384 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 108 mg
- Draslík 611.1 mg
- Vláknina 8625.5 mg
- Vitamín A 8625.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory očistíme, omyjeme a celé vložíme do hrnce. Přidáme uzené vepřové maso vcelku, zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu a povaříme 10 minut. Scedíme, brambory nakrájíme na širší plátky, maso na čtyři porce.
-
2
Porce masa opepříme, okmínujeme, potřeme prolisovaným česnekem a vložíme do vymazaného pekáčku. Přidáme plátky brambor, kolečka karotky, plátky celeru a kolečka cibule. Podlijeme vodou, pokapeme rozpuštěným máslem a dáme zapéct. Pečeme 40 minut a podáváme.