Zajíc v dýňové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 60 g Datle
  • 300 g Pomeranče
  • 5 g Sůl
  • 10 g Majoránka
  • 10 g Margarín
  • 300 g Dýně
  • 10 g Pepř červený celý
  • 900 g Zaječí kýta
  • 1 ks Badyán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 448 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 656 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 119.3 mg
  • Draslík 1438.4 mg
  • Vláknina 10755 mg
  • Vitamín A 10755 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.1 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Majoránku omyjeme, otřepáním osušíme a nasekáme. Maso osmažíme v margarínu. Osolíme, opepříme, posypeme majoránkou a dusíme asi 30 minut.

  • 2

    Dýni oloupeme, odstraníme vnitřní vlákna a dužinu nakrájíme. Cibuli oloupeme a nasekáme. Dýni vaříme asi minut se šťávou ze 2 pomerančů, s cibulí a badyánem. Vyjmeme. Zbylý pomeranč oloupeme na dílky, datle vypeckujeme a nakrájíme na tenké plátky.

  • 3

    Dýni rozmixujeme a smícháme s datlemi a pomerančem. Maso vyjmeme, nakrájíme a upravíme na talíře. Dýňovou omáčku vmícháme do šťávy a podáváme k masu.

Komentáře k receptu