Španělské kuře s krevetami a klobásou chorizo
Suroviny
- 60 g Cibule
- 40 g Oregano sušené
- 120 g Klobása Chorizo
- 120 g Krevety tygří - loupané
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 200 ml Víno bílé
- 1 ks Paprika červená
- 2 stroužek Česnek
- 1 kg Kuřecí čtvrtky
- 5 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 758 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 49 g
- Sodík 1247 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 62.5 mg
- Draslík 434.2 mg
- Vláknina 17512.5 mg
- Vitamín A 17512.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.8 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z kuřecích čtvrtek stáhneme kůži. Na velké pánvi se silným dnem rozehřejeme olej a čtvrtky kuřete na něm při silnějším ohni osmahneme ze všech stran dozlatova.Papriku rozpůlíme, zbavíme semena nakrájíme na nudličky Cibuli nakrájíme na kolečka. Papriku a cibuli pak přidáme na pánev ke kuřeti a zvolna je opékáme doměkka.
-
2
K masu s paprikou a cibuli i přidáme česnek, rajčata, víno, oregana (dobromysl), sůl a pepř. Omáčku přivedeme k varu, potom pánev přikryjeme pokličkou a pokrm 30 minut zvolna dusíme. Kuřecí maso musí být křehké a šťáva vytékající z místa, do něhož zapíchneme grilovací jehlu, musí být čirá.
-
3
Klobásu chorizo nakrájíme na tenká kolečka a spolu s krevetami přidáme na pánev. Zamícháme a zvolna dusíme dalších 5 minut. Pokrm podle chuti přisolíme a připepříme a podáváme s rýží.