Grilovaná kuřátka s citronem a estragonem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 998 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 71 g
- Sodík 1211 mg
- Bílkoviny 67 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 258.8 mg
- Draslík 1461.4 mg
- Vláknina 10330 mg
- Vitamín A 10330 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 80.2 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mladá kuřata (o hmotnosti . do 600 g) obrátíme na prkénku břichem dospod, nůžkami na drůbež je rozstřihneme podél páteře a zploštíme. Kuřata důkladně osolíme.
-
2
Pod kůži na prsou kuřat vložíme na každou stranu snítku estragonu. Gril předehřejeme na poměrně vysokou teplotu. Štětcem na pečení kuřata potřeme olejem, rozložíme do pekáče nebo na grilovací plech a vložíme do předehřátého grilu tak, aby byla zhruba 13 cm daleko od tepelného zdroje. Grilujeme je asi 7 minut na každé straně dozlatova. Mezitím si připravíme glazuru: V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu a česnek, sůl a pepř a důkladně zamícháme. Potom rendlík odstavíme.
-
3
Kuřata potřeme glazurou, vrátíme do grilu a grilujeme znovu zhruba 7 minut na každé straně. V průběhu grilování je pravidelně potíráme glazurou, aby bylo maso pěkně šťavnaté. Grilovací jehlou
-
4
vyzkoušíme, zda je maso dobře propečené šťáva vytékající z místa vpichu musí být čirá. Hotová kuřata upravíme na talíře, ozdobíme snítkami čerstvého estragonu a plátky pomeranče a podáváme. Výborně se k nim hodí vařené nové brambory.