Smažené býčí žlázy (minutka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 431 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 14 g
- Sodík 2153 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 36.3 mg
- Draslík 41.1 mg
- Vláknina 2385 mg
- Vitamín A 2385 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Býčí žlázy očistíme, opereme a namočíme do mléka. Potom je rozkrojíme v půlce, nařízneme na okraji a spaříme ve vařící vodě.
-
2
Spařené žlázy dáme do studené vody, vychladíme je a necháme okapat. Žlázy osolíme, obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných se 100g mléka, ve strouhance a smažíme je po obou stranách v horkém oleji dozlatova.
-
3
Podáváme ihned po usmažení.