Tyrolské opečené brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 509 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 27 g
- Sodík 986 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 40 mg
- Draslík 1132.2 mg
- Vláknina 17889.8 mg
- Vitamín A 17889.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.1 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory předem uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky. Pórek očistíme, světlou část najemno nasekáme a zelenou část nakrájíme na kolečka.
-
2
Přepuštěné máslo rozpálíme na pánvi a opečeme na něm dokřupava slaninu nakrájenou na kostičky. Vyjmeme a necháme stranou.
-
3
Do pánve vložíme brambory a za stálého obracení je ve výpeku orestujeme. Přidáme pórek a společně opékáme několik minut. Osolíme a opepříme podle chuti.
-
4
Nakonec zlehka vmícháme opečenou slaninu a před podáváním pokrm posypeme nasekanou pórkovou natí.