Vepřové žebírko frankfurtské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 720 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 55 g
- Sodík 618 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 146.2 mg
- Draslík 753 mg
- Vláknina 5811.6 mg
- Vitamín A 5811.6 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žebírka trochu naklepeme, posypeme solí a pepřem. V hlubší pánvi rozpustíme sádlo, vložíme žebírka a smažíme po obou stranách asi 6 minut.
-
2
Minutu před koncem smažení přisypeme na slabá kolečka nakrájené frankfurtské párky a smažíme spolu s žebírky. Maso vyndáme, párky ponecháme v pánvi. Posypeme mletou paprikou, necháme rozpustit a zaprášíme moukou. Promícháme, podlijeme trochou vývaru a vaříme 20 minut.
-
3
Podáváme s vařeným bramborem.