Vepřové žebírko frankfurtské

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 750 g Vepřová žebra
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 500 g Brambory vařené
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Párky Frankfurtské
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 720 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 618 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 146.2 mg
  • Draslík 753 mg
  • Vláknina 5811.6 mg
  • Vitamín A 5811.6 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žebírka trochu naklepeme, posypeme solí a pepřem. V hlubší pánvi rozpustíme sádlo, vložíme žebírka a smažíme po obou stranách asi 6 minut.

  • 2

    Minutu před koncem smažení přisypeme na slabá kolečka nakrájené frankfurtské párky a smažíme spolu s žebírky. Maso vyndáme, párky ponecháme v pánvi. Posypeme mletou paprikou, necháme rozpustit a zaprášíme moukou. Promícháme, podlijeme trochou vývaru a vaříme 20 minut.

  • 3

    Podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře k receptu