Uzená treska na zelenině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 236 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 44 g
- Sodík 496 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 57.1 mg
- Draslík 673 mg
- Vláknina 5157.8 mg
- Vitamín A 5157.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo rozehřejeme ve velkém hrnci, vsypeme drobně pokrájenou cibuli, drobně nakrájený 1 řapík celeru a zhruba 5 minut restujeme. Poté přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, brambory, sůl, pepř, vlijeme vroucí vodu a na mírném plameni vaříme asi 10 minut. Do směsi přimícháme kousky uzené tresky a pod policí dusíme dalších 10 minut. Na závěr vlijeme mléko, směs řádně prohřejeme, a když je horká, ihned podáváme.