Pečené kuře s medovou glazurou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 15 g Med včelí
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 15 g Tymián čerstvý
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 g Ovesné vločky
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 ml Whisky
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Kuře
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 777 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 684 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 215.5 mg
  • Draslík 645 mg
  • Vláknina 3993.3 mg
  • Vitamín A 3993.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme nádivku: Cibuli a řapík celeru nakrájíme nadrobno a opečeme v rendliku na másle nebo na oleji za stálého míchání na mírném ohni dozlatova.

  • 2

    Rendlík odstavíme a k cibuli a celeru přimícháme tymián, ovesné vločky, kuřecí vývar, sůl a pepř.

  • 3

    Nádivkou naplníme dutinu mezi kůží a masem na prsou kuřete. Kůži na povrchu opatrně urovnáme, aby nádivka byla stejnoměrně uložená, a dutinu dobře uzavřeme. Kuře položíme na pekáč hřbetem dolů, mírně potřeme olejem a pečeme zhruba hodinu v troubě předehřáté na 190 °C. Jestliže se peče příliš rychle, zakryjeme je volně alobalem.

  • 4

    Med smícháme se lžící whisky, vzniklou směsí potřeme kuře. Potom kuře vrátíme ještě na 20 minut do trouby a upečeme dozlatova.

  • 5

    Hotové kuře dáme na mísu a udržujeme v teple. Ze šťávy sebereme tuk, šťávu zaprášíme moukou. Necháme na mírném ohni, dokud tekutina nezačne bublat, potom postupně zředíme kuřecím vývarem. Vmícháme

  • 6

    zbývající whisky.

  • 7

    Omáčku přivedeme za stálého míchání k varu, potom zmírníme oheň a omáčku ještě asi minutu povaříme. Kuře rozporcujeme, upravíme na talíře s bramborami, přelijeme omáčkou a podáme.

Komentáře k receptu