Kuřecí čtvrtky s višňovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1040 kcal
- Sacharidy 114 g
- Tuky 38 g
- Sodík 857 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 111 g
- Cholesterol 16.3 mg
- Draslík 1815.6 mg
- Vláknina 26837.5 mg
- Vitamín A 26837.5 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do pekáčku dáme kuřecí maso, přidáme rozdrcený pepř, slaninu, jalovčinky, portské a červené víno, višně a případně jejich šťávu a kolečka šalotek. Osolíme a opepříme. Marinujeme 24 hodin.
-
2
Na pánvi rozpálíme máslo a ořechový olej a kuřecí maso osmažíme z každé strany. Osmažené maso vrátíme do marinády, šťávu a tuk z pánve uschováme. Pekáček s kuřetem v marinádě zakryjeme alobalem a pečeme 20 minut při 180 °C. Maso vyjmeme a udržujeme v teple. Šťávu a tuk na pánvi zaprášíme moukou a provaříme několik minut. Přilijeme marinádu a znovu přivedeme k varu. Potom stáhneme oheň a omáčku 10 minut povaříme.
-
3
Kuřecí maso přelijeme višňovou omáčkou a podáváme.