Kuřecí čtvrtky s višňovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Višně
  • 100 g Anglická slanina
  • 150 g Víno červené
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 ml Víno portské
  • 30 ml Olej z vlašských ořechů
  • 6 ks Pepř černý celý
  • 12 ks Šalotka
  • 8 ks Jalovec
  • 1 kg Kuřecí čtvrtky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1040 kcal
  • Sacharidy 114 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 857 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 111 g
  • Cholesterol 16.3 mg
  • Draslík 1815.6 mg
  • Vláknina 26837.5 mg
  • Vitamín A 26837.5 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pekáčku dáme kuřecí maso, přidáme rozdrcený pepř, slaninu, jalovčinky, portské a červené víno, višně a případně jejich šťávu a kolečka šalotek. Osolíme a opepříme. Marinujeme 24 hodin.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme máslo a ořechový olej a kuřecí maso osmažíme z každé strany. Osmažené maso vrátíme do marinády, šťávu a tuk z pánve uschováme. Pekáček s kuřetem v marinádě zakryjeme alobalem a pečeme 20 minut při 180 °C. Maso vyjmeme a udržujeme v teple. Šťávu a tuk na pánvi zaprášíme moukou a provaříme několik minut. Přilijeme marinádu a znovu přivedeme k varu. Potom stáhneme oheň a omáčku 10 minut povaříme.

  • 3

    Kuřecí maso přelijeme višňovou omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu