Katalánské kuře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1357 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 84 g
- Sodík 907 mg
- Bílkoviny 88 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 402.1 mg
- Draslík 1423 mg
- Vláknina 17475 mg
- Vitamín A 17475 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51 mg
- Vitamín E 4.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Broskve rozpůlíme a vypeckujeme. Strouhanku smícháme s polovinou piniových oříšků, vejcem a tymiánem. Jednu broskev nakrájíme na kostičky a vmícháme do směsi se strouhankou. Osolíme a opepříme. Nádivku vložíme do dutiny kuřete mezi masem a kůží. Kuře dáme na pekáče. Křídla zasuneme pod kuře. Na závěr kuře posypeme mletou skořicí.
-
2
Kuře zakryjeme alobalem a pečeme asi 1 hodinu v troubě na 190 °C. Během pečení je občas potřeme vypečenou šťávou.
-
3
Odstraníme alobal a kuře polijeme koňakem. Kuře vrátíme do trouby a pečeme ještě 30 minut.
-
4
Rozpůlené broskve posypeme zbývajícími piniovými oříšky a dáme na posledních 10 minut ve vhodné nádobě do trouby ke kuřeti.
-
5
Hotové kuře podáváme ozdobené půlkami broskví. Ze šťávy v pekáči sesbíráme tuk, do šťávy vmícháme smetanu a omáčku opatrně prohřejeme. Podáváme v omáčníku.