Kuřecí maso s cibulkami a hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 500 g Hrášek
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 600 ml Vývar drůbeží
  • 16 ks Cibule
  • 1 ks Kuřecí prsa
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 636 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1051 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 50 mg
  • Draslík 1098.8 mg
  • Vláknina 27906.2 mg
  • Vitamín A 27906.2 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 80.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a 3 minuty na ní za stálého míchání opékáme cibuli.

  • 2

    Cibuli vyjmeme z pánve a odložíme. Na pánvi postupně opečeme ze všech stran dozlatova kousky kuřecího masa. Hotové maso odkládáme do kastrolu, který je možné dát do trouby.

  • 3

    Šťávu na pánvi zaprášíme moukou a mícháme, dokud jíška nezačne hnědnout. Za stálého míchání rozředíme kuřecím vývarem.

  • 4

    Omáčkou z pánve přelijeme kuře, přidáme bouquet garni a kastrol dáme na 35 minut do trouby předehřáté na 200 °C.

  • 5

    Zhruba 10 minut před koncem pečení vyjmeme z omáčky bouquet garni a přidáme hrášek a cibuli. Pokrm osolíme, opepříme a vrátíme do trouby.

  • 6

    Hotové maso upravíme na talíře, obložíme hráškem s cibulí a případně ozdobíme petrželkou.

Komentáře k receptu