Kuřecí maso s cibulkami a hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 636 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1051 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 58 g
- Cholesterol 50 mg
- Draslík 1098.8 mg
- Vláknina 27906.2 mg
- Vitamín A 27906.2 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 80.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a 3 minuty na ní za stálého míchání opékáme cibuli.
-
2
Cibuli vyjmeme z pánve a odložíme. Na pánvi postupně opečeme ze všech stran dozlatova kousky kuřecího masa. Hotové maso odkládáme do kastrolu, který je možné dát do trouby.
-
3
Šťávu na pánvi zaprášíme moukou a mícháme, dokud jíška nezačne hnědnout. Za stálého míchání rozředíme kuřecím vývarem.
-
4
Omáčkou z pánve přelijeme kuře, přidáme bouquet garni a kastrol dáme na 35 minut do trouby předehřáté na 200 °C.
-
5
Zhruba 10 minut před koncem pečení vyjmeme z omáčky bouquet garni a přidáme hrášek a cibuli. Pokrm osolíme, opepříme a vrátíme do trouby.
-
6
Hotové maso upravíme na talíře, obložíme hráškem s cibulí a případně ozdobíme petrželkou.