Dušené kuře po anglicku
Suroviny
- 15 g Máslo čerstvé
- 60 g Šalvěj čerstvá
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 60 g Sýr Čedar
- 20 g Hořčice
- 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 6 krajíc Chléb toastový
- 30 ml Olej slunečnicový
- 600 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 30 ml Worcester (worcesterská omáčka)
- 4 ks Cibule
- 4 ks Kuřecí stehna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 708 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 43 g
- Sodík 824 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 186.3 mg
- Draslík 796.4 mg
- Vláknina 16857.2 mg
- Vitamín A 16857.2 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.2 mg
- Vitamín E 5.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 41.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku smícháme s práškovou hořčicí a ve směsi stejnoměrně obalíme kuřecí stehna. Ve velkém kastrolu rozehřejeme slunečnicový olej a máslo, zprudka opečeme maso ze všech stran dozlatova. Maso vyjmeme z kastrolu a udržujeme teplé.
-
2
Cibule nakrájíme na klínky a osmahneme dozlatova ve šťávě zbylé v kastrolu. Podlijeme pivem, přidáme opečené kuřeti maso, worcesterskou omáčku, šalvěj, sůl a pepř, přivedeme k varu, kastrol přikryjeme pokličkou a pokrm mírné dusíme zhruba hodinu. Kuřecí maso musí být křehké.
-
3
Mezitím v misce smícháme nastrouhaný čedar s hořčicí, moukou, worcesterskou omáčkou a pivem. Pomazánkou namažeme krajíčky toastového chleba, krátce zapečeme pod grilem. Jakmile se sýr roztaví a začne zlátnout, toasty vyjmeme a překrojíme na trojúhelníky.
-
4
Do pokrmu vmícháme šalvěj, necháme přejít varem. Pokrm rozdělíme na talíře, obložíme trojúhelníky toastů a podáváme s novými bramborami a listovou zeleninou.