Dušené kuře po anglicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Máslo čerstvé
  • 60 g Šalvěj čerstvá
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 g Sýr Čedar
  • 20 g Hořčice
  • 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 6 krajíc Chléb toastový
  • 30 ml Olej slunečnicový
  • 600 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 30 ml Worcester (worcesterská omáčka)
  • 4 ks Cibule
  • 4 ks Kuřecí stehna
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 708 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 824 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 186.3 mg
  • Draslík 796.4 mg
  • Vláknina 16857.2 mg
  • Vitamín A 16857.2 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.2 mg
  • Vitamín E 5.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme s práškovou hořčicí a ve směsi stejnoměrně obalíme kuřecí stehna. Ve velkém kastrolu rozehřejeme slunečnicový olej a máslo, zprudka opečeme maso ze všech stran dozlatova. Maso vyjmeme z kastrolu a udržujeme teplé.

  • 2

    Cibule nakrájíme na klínky a osmahneme dozlatova ve šťávě zbylé v kastrolu. Podlijeme pivem, přidáme opečené kuřeti maso, worcesterskou omáčku, šalvěj, sůl a pepř, přivedeme k varu, kastrol přikryjeme pokličkou a pokrm mírné dusíme zhruba hodinu. Kuřecí maso musí být křehké.

  • 3

    Mezitím v misce smícháme nastrouhaný čedar s hořčicí, moukou, worcesterskou omáčkou a pivem. Pomazánkou namažeme krajíčky toastového chleba, krátce zapečeme pod grilem. Jakmile se sýr roztaví a začne zlátnout, toasty vyjmeme a překrojíme na trojúhelníky.

  • 4

    Do pokrmu vmícháme šalvěj, necháme přejít varem. Pokrm rozdělíme na talíře, obložíme trojúhelníky toastů a podáváme s novými bramborami a listovou zeleninou.

Komentáře k receptu