Pečené kuřecí maso se šalotkami a houbami
Suroviny
- 120 g Olej sezamový
- 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 900 g Kuřecí prsa
- 500 g Houby čerstvé
- 15 g Med včelí
- 150 g Jogurt bílý
- 5 g Pepř černý mletý
- 5 g Sůl
- 15 g Petržel - nať
- 25 g Zázvor celý
- 20 ml Worcester (worcesterská omáčka)
- 300 ml Vývar drůbeží
- 30 ks Šalotka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1680 kcal
- Sacharidy 240 g
- Tuky 41 g
- Sodík 1223 mg
- Bílkoviny 90 g
- Uhlovodany 229 g
- Cholesterol 148.9 mg
- Draslík 5852.9 mg
- Vláknina 9687.5 mg
- Vitamín A 9687.5 mg
- Vitamín B6 6.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 112.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku ochutím solí a pepřem a obalíme v ní kuřecí maso. Maso opékáme 4 minuty na oleji na velké pánvi s vysokým okrajem dozlatova. Přeneseme do kastrolu, který se může dávat do trouby a udržujeme teplé.
-
2
Ve šťávě, která zůstala na pánvi, pomalu opékáme nakrájené houby a šalotky. Podlijeme kuřecím vývarem, ochutíme worcesterskou omáčkou, čerstvým zázvorem a medem, osolíme a opepříme.
-
3
Směsí přelijeme kuřecí maso, kastrol přikryjeme pokličkou a pečeme 1 hodinu v troubě předehřáté na 150 °C. Maso musí být velmi křehké. Přidáme jogurt a pečeme 10 minut. Pokrm podáváme horký a ozdobíme snítkou petrželky.