Rybí perkelt s chilli
Suroviny
- 500 g Cibule
- 500 g Mořská štika - filety
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Sůl
- 1.5 kávová lžička Cukr třtinový
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Chilli paprička
- 3 ks Česnek
- 1 dl Olej slunečnicový
- 0.5 dl Sherry brandy
- 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
- 1 polévková lžíce Hořčice
- 0.5 polévková lžíce Majoránka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 26 g
- Sodík 444 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 48.8 mg
- Draslík 558.6 mg
- Vláknina 5314.8 mg
- Vitamín A 5314.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.6 mg
- Vitamín E 10.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chilli papričky rozkrojíme, zbavíme semen, nakrájíme na kostičky, usmažíme ve woku na rozpáleném oleji dozlatova. Smažíme necelých 10 minut.
-
2
Mezitím si bílé rybí maso (bez kůže) omyjeme, osušíme, pokrájíme na kostky, obalíme v Maizeně. Pak je přidáme k osmažené cibuli spolu s bobkovým listem, posekaným česnekem, Sherry brandy, chilli papričkami, hořčicí, majoránkou, zázvorem, pepřem a solí. Vše dobře promícháme, dochutíme cukrem a smažíme dalších 6-8 minut. Rybí perkelt podáváme s vařenou rýží nebo chlebem.