Rybí perkelt s chilli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Cibule
  • 500 g Mořská štika - filety
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1.5 kávová lžička Cukr třtinový
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Chilli paprička
  • 3 ks Česnek
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • 0.5 dl Sherry brandy
  • 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 0.5 polévková lžíce Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 451 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 444 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 48.8 mg
  • Draslík 558.6 mg
  • Vláknina 5314.8 mg
  • Vitamín A 5314.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.6 mg
  • Vitamín E 10.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chilli papričky rozkrojíme, zbavíme semen, nakrájíme na kostičky, usmažíme ve woku na rozpáleném oleji dozlatova. Smažíme necelých 10 minut.

  • 2

    Mezitím si bílé rybí maso (bez kůže) omyjeme, osušíme, pokrájíme na kostky, obalíme v Maizeně. Pak je přidáme k osmažené cibuli spolu s bobkovým listem, posekaným česnekem, Sherry brandy, chilli papričkami, hořčicí, majoránkou, zázvorem, pepřem a solí. Vše dobře promícháme, dochutíme cukrem a smažíme dalších 6-8 minut. Rybí perkelt podáváme s vařenou rýží nebo chlebem.

Komentáře k receptu