Kuře na venkovský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Fazole červené sterilované
  • 100 g Petržel - nať
  • 15 g Paprika mletá sladká
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 30 ml Olej olivový
  • 16 ks Cibule
  • 4 ks Kuřecí čtvrtky
  • 3 ks Celer řapíkatý
  • 4 ks Rajčata
  • 12 plátek Bageta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1256 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 1817 mg
  • Bílkoviny 89 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 1402.4 mg
  • Vláknina 41251.5 mg
  • Vitamín A 41251.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 90.6 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí čtvrtky opečeme ve větším kastrolu, který je možno dávat do trouby, z obou stran na oleji dozlatova, potom odložíme na talíř.

  • 2

    Do kastrolu dáme cibulku a osmahneme. Přidáme celer, opékáme 2-3 minuty. Vrátíme do kastrolu kuřecí maso, vmícháme fazole, rajčata, vývar, polovinu petželky, sůl a pepř, povrch posypeme paprikou.

  • 3

    Kastrol přikryjeme pokličkou a vložíme na 20-25 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Grilovací jehlou vyzkoušíme, zda je maso dobře propečené.

  • 4

    Zbývající petrželku smícháme s máslem, směsí potřeme plátky bagety a upravíme je na povrch pokrmu.

  • 5

    Kastrol vrátíme do trouby a pokrm pečeme bez pokličky ješté asi 10-12 minut. Podáváme horký.

Komentáře k receptu