Dušené kuřecí čtvrtky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 865 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 57 g
- Sodík 1308 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 49 mg
- Draslík 363 mg
- Vláknina 17779 mg
- Vitamín A 17779 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z kuřecích čtvrtek stáhneme kůži. Odkrájíme případný tuk.
-
2
Na dno velké zapékací misky rozložíme polovinu plátků brambor, osolíme, opepříme. Dochutíme tymiánem, rozmarýnem a bobkovým listem.
-
3
Na brambory upravíme kuřecí maso, posypeme je na kostičky nakrájenou slaninou, cibulí, mrkví, osolíme a opepříme. Navrch rozložíme zbývající brambory tak, aby se plátky mírně překrývaly.
-
4
Pokrm podlijeme černým pivem, brambory potřeme rozpuštěným máslem a zapékací misku přikryjeme pokličkou.
-
5
Pečeme 90 minut v troubě předehřáté na 150 °C. Posledních 30 minut bez pokličky, aby brambory zezlátly. Pokrm podáváme horký.