Zapečené kupe s mrkví
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 838 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 220 g
- Sodík 1435 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 45 mg
- Draslík 741.5 mg
- Vláknina 15271.2 mg
- Vitamín A 15271.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté syrové kuřecí maso, cibuli a mrkev opékáme nasucho za stálého míchání na pánvi s nepřilnavým povrchem zhruba 5 minut.
-
2
Kuře a zeleninu zaprášíme moukou, zmírníme oheň a směs opékáme asi 2 minuty.
-
3
Postupně vmícháme rajčatový protlak a kuřecí vývar, 15 minut mírně dusíme. Přidáme dle chuti sůl, pepř a tymián.
-
4
Kuřecí maso se zeleninou upravíme do zapékací misky a necháme vychladnout.
-
5
Bramborovou kaši osolíme o něco více než obvykle a rovnoměrně ji rozdělíme na prochladlou směs zeleniny a kuřecího masa. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Pokrm zapékáme v troubě předehřáté na 200 °C zhruba 20 minut dozlatova.