Zapečené kupe s mrkví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Bramborová kaše
  • 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 90 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 500 g Maso mleté - mix
  • 30 g Tymián čerstvý
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 15 ml Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 838 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 220 g
  • Sodík 1435 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 45 mg
  • Draslík 741.5 mg
  • Vláknina 15271.2 mg
  • Vitamín A 15271.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté syrové kuřecí maso, cibuli a mrkev opékáme nasucho za stálého míchání na pánvi s nepřilnavým povrchem zhruba 5 minut.

  • 2

    Kuře a zeleninu zaprášíme moukou, zmírníme oheň a směs opékáme asi 2 minuty.

  • 3

    Postupně vmícháme rajčatový protlak a kuřecí vývar, 15 minut mírně dusíme. Přidáme dle chuti sůl, pepř a tymián.

  • 4

    Kuřecí maso se zeleninou upravíme do zapékací misky a necháme vychladnout.

  • 5

    Bramborovou kaši osolíme o něco více než obvykle a rovnoměrně ji rozdělíme na prochladlou směs zeleniny a kuřecího masa. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Pokrm zapékáme v troubě předehřáté na 200 °C zhruba 20 minut dozlatova.

Komentáře k receptu