Kapr s celerem a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 606 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 31 g
- Sodík 638 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 102 mg
- Draslík 1584.8 mg
- Vláknina 7652.5 mg
- Vitamín A 7652.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.3 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky kapra pokapeme citronovou šťávou. Osolíme je, opepříme, přikryjeme a dáme chladit. Troubu předehřejeme na 180 °C.
-
2
Šalotku oloupeme a nasekáme. Řapíkatý celer nakrájíme na kostičky. Obě přísady podusíme na rozehřátém oleji. Osolíme, opepříme a vložíme do máslem vymazané zapékací nádoby. Přilijeme bílé víno.
-
3
Do zapékací nádoby poskládáme plátky kapra. Posypeme sekanou bazalkou, česnekem a rajčaty. Navrch rozložíme plátky citronu. Nádobu uzavřeme alobalem a pečeme asi 20 minut.