Půlnoční boršč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 250 g Zelí hlávkové bílé
  • 15 g Cukr krupice
  • 600 g Vývar z hovězích kostí
  • 60 g Citronová šťáva
  • 300 g Červená řepa sterilovaná
  • 50 g Protlak rajčatový
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 267 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 182 g
  • Sodík 1223 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 963.3 mg
  • Vláknina 14893.5 mg
  • Vitamín A 14893.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Petržel a mrkev očistíme, omyjeme a oškrabeme. Cibuli oloupeme. Zeleninu nakrájíme na kostičky a 10 minut opékáme na rozehřátém másle.

  • 2

    Zelí očistíme, omyjeme, nakrájíme na nudličky a přidáme k zelenině. Přimícháme rajčatový protlak a přilijeme hovězí vývar. Zvolna vaříme 40 minut.

  • 3

    Červenou řepu scedíme, nadrobno nakrájíme, přidáme do polévky. Osladíme a ochutíme citronovou šťávou. Osolíme a opepříme. Podáváme posypané petrželkou.

Komentáře k receptu