Hovězí vemínko smažené (minutka)

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1600 g Hovězí vemeno
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Vejce slepičí
  • 30 g Sůl
  • 200 g Strouhanka
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 55.56 ml Olej rostlinný
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 567 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1314 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 562.8 mg
  • Draslík 31 mg
  • Vláknina 1590 mg
  • Vitamín A 1590 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí vemínka zbavíme loje a blan, opereme je ve vlažné vodě a rozkrájíme na menší části. Vložíme je do vařící vody a zvolna vaříme doměkka. Během vaření jimi občas zamícháme, aby se nepřichytila ke dnu.

  • 2

    Měkká vemínka zchladíme ve studené vodě a nakrájíme na plátky. Osolíme je, obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. Takto připravená vemínka usmažíme po obou stranách v horkém oleji dozlatova. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu