Hovězí vemínko smažené (minutka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 567 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 37 g
- Sodík 1314 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 562.8 mg
- Draslík 31 mg
- Vláknina 1590 mg
- Vitamín A 1590 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí vemínka zbavíme loje a blan, opereme je ve vlažné vodě a rozkrájíme na menší části. Vložíme je do vařící vody a zvolna vaříme doměkka. Během vaření jimi občas zamícháme, aby se nepřichytila ke dnu.
-
2
Měkká vemínka zchladíme ve studené vodě a nakrájíme na plátky. Osolíme je, obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. Takto připravená vemínka usmažíme po obou stranách v horkém oleji dozlatova. Ihned podáváme.