Burrito s kotletou
Suroviny
- 150 g Sýr Feta
- 300 g Jogurt bílý
- 80 g Bylinky čerstvé - svazek
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 5 g Paprika mletá pálivá
- 500 g Vepřové kotlety
- 200 g Kukuřice
- 50 g Mléko polotučné
- 50 g Salát hlávkový
- 10 ml Olej olivový
- 1 ks Okurka salátová
- 2 ks Rajčata
- 8 ks Tortilla
- 2 ks Mrkev kořen
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1590 kcal
- Sacharidy 258 g
- Tuky 211 g
- Sodík 982 mg
- Bílkoviny 65 g
- Uhlovodany 252 g
- Cholesterol 110 mg
- Draslík 1771.5 mg
- Vláknina 68732.5 mg
- Vitamín A 68732.5 mg
- Vitamín B6 2.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.6 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sýr feta nakrájíme na kostičky. Mrkev nahrubo nastrouháme. Omytou okurku pokrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na osminky. Salátové listy natrháme. Kukuřici dáme okapat na síto.
-
2
Na omáčku dohladka rozmícháme jogurt a mléko. Přimícháme prolisovaný česnek a bylinky. Osolíme, výrazně opepříme a ochutíme mletou paprikou.
-
3
Maso pokrájíme na proužky a prudce opečeme na rozehřátém oleji. Osolíme, výrazně opepříme a ochutíme mletou paprikou.
-
4
Tortilly z obou stran prohřejeme na suché pánvi, ale nevysušíme, aby se daly stočit. Tortilly naplníme zeleninou, sýrem, masem a omáčkou. Okraje ponecháme volné. Okraje přes náplň přeložíme dovnitř a tortilly stočíme.