Marinované slávky s chilli

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Pórek
  • 200 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 200 g Mrkev kořen
  • 60 ml Olej olivový
  • 250 ml Víno bílé
  • 30 ml Limetková šťáva
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 kg Mušle slávky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 673 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 141 g
  • Sodík 1928 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 140 mg
  • Draslík 1857.3 mg
  • Vláknina 5800 mg
  • Vitamín A 5800 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.5 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mušle omyjeme a očistíme. Neuzavřené nebo poškozené vyhodíme. Mrkev oškrábeme, omyjeme a na jemno nakrájíme. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na jemná kolečka. Rajčata omyjeme a rozčtvrtíme. Česnek oloupeme a nakrájíme na lupínky.

  • 2

    Chilli papričku rozpůlíme, semena odstraníme, omyjeme a na jemno nasekáme. V hrnci rozehřejeme olej a 3 minuty na něm podusíme mrkev, česnek a chilli papričku.

  • 3

    Přidáme mušle, pórek a rajčata. Přilijeme víno a přikryté vaříme 4 minuty. Mušle, které se neotevřely, vyhodíme.

  • 4

    Vývar ochutíme limetovou šťávou a osolíme. Mušle v něm necháme táhnout nejméně 30 minut.

Komentáře k receptu