Kuře s dvěma omáčkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Pepř černý mletý
  • 600 g Kuřecí prsa
  • 5 g Sůl
  • 15 g Bylinky čerstvé - svazek
  • 10 g Bazalka
  • 150 g Vývar drůbeží
  • 50 ml Olej olivový
  • 150 ml Víno bílé
  • 50 ml Protlak rajčatový
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Paprika červená
  • 2 ks Paprika žlutá
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 418 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 785 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 96 mg
  • Draslík 838.2 mg
  • Vláknina 4722.5 mg
  • Vitamín A 4722.5 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 115.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve dvou rendlíkách rozehřejeme olivový olej. Do jednoho z rendlíků dáme polovinu nakrájené cibule a prolisovaného česneku, nakrájené červené papriky, pepř a rajčatový protlak. Do druhé vložíme zbývající cibuli a česnek, žluté papriky a bazalku.

  • 2

    Oba rendlíky přikryjeme pokličkou a suroviny dusíme na velmi mírném ohni asi minutu, až papriky změknou. Zdá-li se kterákolli ze smění příliš suchá, podlijeme vodou. Každou směs pak zvlášť rozmixujeme a ještě protlačíme sítem.

  • 3

    Potom obě omáčky vrátíme do rendlíků, osolíme a opepříme. Můžeme je také trochu prohřát.

  • 4

    Kuřecí řízky dáme na mírně rozehřátou mělkou pánev a podlijeme vínem a vývarem. Přivedeme k varu. Kuřecí řízky vaříme 20 minut doměkka.

  • 5

    Obě omáčky rozdělíme na talíře. Kuřecí rízky nakrájíme na plátky a upravíme k omáčkám. Ozdobíme čerstvými bylinkami a podáváme.

Komentáře k receptu