Marinované kuřecí řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 666 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 25 g
- Sodík 814 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 101 mg
- Draslík 1818.4 mg
- Vláknina 5706.3 mg
- Vitamín A 5706.3 mg
- Vitamín B6 2.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olivový olej, šalotky, česnek, čestvý estragon, hořcici, sůl a pepř důkladně rozmícháme v míse.
-
2
Do mísy přidáme kuřecí řízky, promícháme s ostatními surovinami, mísu zakryjeme potravinovou fólií a uložíme na 4 hodiny do chladničky.
-
3
Maso vyjmeme a marináru odložíme k pozdějšímu použití. Pánev s nepřilnavým povrchem rozehřejeme a kuřecí řízky prudce opečeme po obou stranách dozlatova. Odložíme do teplé mísy.
-
4
Na pánev nalijeme marinádu, přivedeme k varu a zaprášíme moukou. Přidáme kuřecí vývar, jablka, vlašské ořechy a omáčku mírně vaříme 5 minut. Do omáčky vrátíme kuřecí maso, postupně přilijeme smetanu a omáčku 2 minuty opatrně povaříme.