Losos v hořčičné omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Salát Polníček
  • 20 g Cukr krupice
  • 10 g Sůl
  • 80 g Med včelí
  • 80 g Hořčice krémžská
  • 30 g Kopr čerstvý
  • 40 ml Ocet vinný
  • 80 ml Olej olivový
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 4 ks Koriandr celý
  • 5 ks Jalovec
  • 1.5 kg Losos obecný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1032 kcal
  • Sacharidy 88 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 1328 mg
  • Bílkoviny 93 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 195 mg
  • Draslík 3567.5 mg
  • Vláknina 29915 mg
  • Vitamín A 29915 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 241.6 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky lososa potřeme směsí soli, drceným pepřem, koriandrem, drceným jalovcem a částí nasekaného kopru. Plátky přiložíme k sobě a pevně zabalíme do obalu.

  • 2

    Balíček zatížíme prkénkem a necháme odležet 2 dny na chladném místě.

  • 3

    Na omáčku rozmícháme hořčici, zbývající kopr, med a ocet. Přišleháme olej. Osolíme, opepříme. Z nakládaného lososa odstraníme koření a rybu nakrájíme na plátky. Podáváme na očištěném a omytém salátu polníčku. Pokapeme omáčkou.

Komentáře k receptu