Losos v hořčičné omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1032 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 38 g
- Sodík 1328 mg
- Bílkoviny 93 g
- Uhlovodany 85 g
- Cholesterol 195 mg
- Draslík 3567.5 mg
- Vláknina 29915 mg
- Vitamín A 29915 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 241.6 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky lososa potřeme směsí soli, drceným pepřem, koriandrem, drceným jalovcem a částí nasekaného kopru. Plátky přiložíme k sobě a pevně zabalíme do obalu.
-
2
Balíček zatížíme prkénkem a necháme odležet 2 dny na chladném místě.
-
3
Na omáčku rozmícháme hořčici, zbývající kopr, med a ocet. Přišleháme olej. Osolíme, opepříme. Z nakládaného lososa odstraníme koření a rybu nakrájíme na plátky. Podáváme na očištěném a omytém salátu polníčku. Pokapeme omáčkou.