Závin s jehněčím masem
Suroviny
- 60 g Cibule
- 400 g Jehněčí maso mleté
- 5 g Kmín římský
- 3 g Skořice mletá
- 3 g Paprika mletá sladká
- 80 g Máslo čerstvé
- 25 g Sezam - semena
- 3 g Zázvor mletý
- 50 g Oříšky piniové
- 40 g Petržel kudrnka
- 250 g Listové těsto
- 20 ml Olej olivový
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 900 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 76 g
- Sodík 87 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 177.1 mg
- Draslík 475.4 mg
- Vláknina 7967.5 mg
- Vitamín A 7967.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.8 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté maso promícháme s nasekanou cibulí, česnekem, kořením a petrželkou. Opékáme asi 8 minut na olivovém oleji. Přimícháme piniová semínka a vejce.
-
2
Rozválíme těsto, potřeme vychladlou masovou směsí a zabalíme do závinu, potřeme rozpuštěným máslem. Posypeme sezamem. Troubu předehřejeme na 175 °C a pečeme 15 minut.