Lilková pasta s olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 600 g Lilek
  • 5 g Sůl
  • 80 g Paprika červená
  • 130 g Olivy černé
  • 250 g Jogurt bílý
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Cukr krupice
  • 5 g Pepř cayenský
  • 30 g Petržel kudrnka
  • 40 g Protlak rajčatový
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 130 ml Olej olivový
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 438 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 809 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 8.1 mg
  • Draslík 616.7 mg
  • Vláknina 15542.5 mg
  • Vitamín A 15542.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky očistíme, omyjeme a osušíme. Podélně je rozpůlíme, osolíme a necháme 15 minut odležet. Potom je omyjeme, osušíme a pokapeme citronovou šťávou. Česnek oloupeme, na jemno nasekáme a podusíme minutu na rozehřátém olivovém oleji. Přidáme lilky a opečeme. Cibuli oloupeme a na jemno nasekáme. Papriku rozpůlíme, odstraníme semena, omyjeme a nadrobno nakrájíme.

  • 2

    Vypeckujeme olivy a přidáme je s cibulí a paprikou k lilkům. Přikryjeme a dusíme tak dlouho, až bude možné slupku lilků oddělit od dužiny.

  • 3

    Lilky vyjmeme a slupku odstraníme. Dužinu nadrobno nakrájíme a vrátíme k zelenině. Přidáme 3-4 lžíce vody a citronovou šťávu. Přimícháme rajčatový protlak. Necháme přejít varem a rozmixujeme.

  • 4

    Necháme vychladnout a přimícháme jogurt. Osolíme, opepříme, osladíme a výrazně ochutíme cayenským pepřem. Přimícháme sekanou petrželku a podáváme.

Komentáře k receptu